Struinen over het Kandiapad

Ontdek het prachtige natuurgebied Kandia, gelegen in Groessen. Dit gebied is een oase van rust en biedt een gevarieerd landschap met bos, heide, grasland en waterpartijen. Maak een wandeling over het Kandiapad en geniet van het uitzichtpunt de Panorama Fibula, waar je een wijds uitzicht hebt over het gebied. Spot bijzondere plant- en diersoorten, zoals reeën, vossen en diverse soorten vogels. 

Het Kandiapad is een wandelroute die door het natuurgebied Kandia in Groessen loopt en biedt een prachtige ervaring voor natuurliefhebbers en wandelaars. Door het afwisselende landschap is het een mooie route om te wandelen en te genieten van de natuur. Bovendien biedt het Kandiapad mooie uitzichten en de kans om koeien tegen te komen. 

Het natuurgebied heeft een omvang van ongeveer 100 hectare. Het is ontstaan als gevolg van menselijke activiteiten. Vroeger was het gebied voornamelijk in gebruik als landbouwgrond en werden er onder andere granen verbouwd. In de loop der tijd zijn er steeds meer stukken grond teruggegeven aan de natuur. Zo is er bos aangeplant en zijn er delen van het gebied omgevormd tot heide en grasland. Door deze ontwikkeling is er een gevarieerd landschap ontstaan, wat heeft geleid tot een toename van de biodiversiteit in het gebied. Tegenwoordig wordt het gebied beheerd door Natuurmonumenten.

Het natuurgebied Kandia biedt voor ieder wat wils. Of je nu van wandelen, fietsen of natuurfotografie houdt, hier kun je jouw hart ophalen. Laat je verrassen door de rust en de schoonheid van de natuur. Bovendien draag je door een bezoek aan Kandia bij aan het behoud van dit bijzondere stukje natuur. Kom en ontdek het zelf!