Watersportcentrum De Bijland is een groot watersportgebied in Tolkamer. De Bijland ligt in de uiterwaarden van de Gelderse Poort. Het gebied van ruim 300 hectare is zeer aantrekkelijk voor zowel dagrecreanten als watersporters. Er is volop ruimte om ongestoord te surfen, waterfietsen, zeilen, varen of zwemmen. En langs de begroeide oevers vinden vissen voldoende rustige plekjes.

Dagjesstrand

Rondom recreatieplas de Bijland zijn diverse strandjes te vinden. Het dagjesstrand is de grootste. Geniet hier van een heerlijk ontspannen dag aan het water. Neem een duik in de Bijland, speel een potje beachvolleybal of geniet van een goed boek. In de snackcorner kun je terecht voor een verfrissend drankje en een heerlijke snack. Ook zijn er toiletten aanwezig. Bij het nabijgelegen tankstation de Bijland kun je waterfietsen huren. Voor de kleintjes zijn er grote speeltoestellen. 

Het dagjesstrand is gemakkelijk te bereiken en er is voldoende parkeergelegenheid beschikbaar.  

Jachthaven de Bijland

Jachthaven de Bijland is een fijne plek om te vertoeven. De ruime ligplaatsen zijn voorzien van water en elektra-aansluitingen. Via de trailerhelling kun je je boot makkelijk te water laten. De Bijland heeft een waterskibaan, waar je als watersport- en snelvaartliefhebber je gang kunt gaan. Op de rest van de Bijland wordt langzaam gevaren.