Bereikbaarheid

De Liemers is een regio gelegen in het oosten van Nederland, tussen de steden Arnhem en Doetinchem. Binnen de Liemers vallen de dorpen en steden Duiven, Westervoort, Zevenaar, Angerlo, Giesbeek, Lathum, Babberich, Montferland, Lobith, Tolkamer, Spijk, Pannerden, Herwen en Aerdt. Het gebied is goed bereikbaar via verschillende vervoersmiddelen.

Met de auto

Met de auto is de Liemers bereikbaar via de A12, A18 en A3 (Duitse Autobahn). De A12 loopt vanuit Utrecht via Arnhem naar de Duitse grens en geeft toegang tot het noordelijke deel van de regio. De A18 loopt vanuit Doetinchem via Zevenaar naar de Duitse grens en geeft toegang tot het zuidelijke deel van de regio. De A3 (Duitse Autobahn) geeft toegang tot het westelijke deel van de regio en sluit aan op de A12 en A18. Door de goede aansluiting op het snelwegennet is de Liemers goed bereikbaar met de auto.

Met het OV

Ook met het openbaar vervoer is de Liemers goed bereikbaar. Er zijn diverse treinstations in de regio, zoals Zevenaar, Didam, Duiven en Westervoort. Vanaf deze stations vertrekken regelmatig treinen richting Arnhem, Nijmegen, Doetinchem en de Duitse stad Emmerich. Daarnaast zijn er diverse buslijnen die de Liemers verbinden met omliggende steden en dorpen.

Via het water

De Liemers is ook goed bereikbaar via het water. De rivieren de IJssel en de Rijn stromen door de regio en biedt mogelijkheden voor de scheepvaart. In de haven van Tolkamer, gelegen aan de Duitse grens, kunnen schepen aanmeren voor overslag van goederen.

Met de fiets of te voet

Ook is de Liemers goed bereikbaar voor fietsers en wandelaars. Er zijn diverse fiets- en wandelroutes uitgestippeld die de regio doorkruisen. Zo is er bijvoorbeeld het Liemers Fietspad, dat een rondje door de regio maakt en onder andere langs de IJssel en door de Veluwezoom voert. Ook zijn er diverse wandelroutes die door de Liemers lopen, zoals het Pieterpad en diverse Klompenpaden.

Parkeren

In de Liemers zijn veel parkeermogelijkheden. In de meeste plaatsen is het parkeren gratis.