Varen, zwemmen, suppen of kanoën?

Rhederlaag is populair bij watersporters, vissers en zonaanbidders. Er zijn verschillende jachthavens en campings te vinden in het recreatiegebied. Ook zijn er diverse horecagelegenheden en is er de mogelijkheid om te varen, suppen, kanoën en zwemmen.

Een sup, kano, (water)fiets of elektrische boot huren? Klik op onderstaande link om direct naar de verhuurpagina te gaan. 

Ja, ik wil meteen waterpret!

Zand- en kleiwinning

Rhederlaag is ontstaan als gevolg van de zand- en kleiwinning. In de jaren '60 van de vorige eeuw werd begonnen met het ontwikkelen van het gebied als recreatiegebied. Er werden onder andere twee plassen gegraven, de Rhederlaag en de Gieseplas, waar watersporters terecht konden. In de jaren die volgden werden er diverse campings en jachthavens aangelegd en groeide het gebied uit tot een populaire vakantiebestemming.

Tussen de Valeplas en de Gieseplas is nog een deel van de oude loop van de IJssel te herkennen. Het uitgestrekte recreatiegebied Rhederlaag heeft ruim 350 hectare aan wateroppervlakte en een directe verbinding met de IJssel.

Slapen langs het water - Dit zijn de campings langs Rhederlaag