Alweer de 13e editie! Voor sommigen een ongeluksgetal maar niet voor de organisatie. Zo’n 30 personen zijn vol enthousiasme bezig om óók in 2023 een top festival neer te zetten. 13 of niet: BuitenBlik wordt nog kleuriger en fleuriger. De aankleding van het festivalterrein toont straks een vrolijk, kleurrijk en bont geheel. Net zo vrolijk, bont en kleurrijk als het programma dat in het weekend ná Hemelvaartsdag op 1 avond en 2 dagen aan de bezoeker wordt voorgeschoteld! Een gevarieerd programma voor alle leeftijden, voor elk wat wils, met gratis toegang tot het festivalterrein en gratis genieten van muziek en theateracts. Opnieuw aan de mooie oevers van de Breuly in het Zevenaarse buitengebied. Een locatie dat bezoekers altijd aangenaam verrast. BuitenBlik Festival is op 19/20/21 mei een bezoek zeker waard!

Geschiedenis in een notendop
Ooit begon Filmhuis Zevenaar met het vertonen van een film op het centrumplein van Zevenaar. De jaarlijkse openluchtfilm is een succes. In 2009 komt daar een spiegeltent bij en worden theatrale en muzikale optredens gepresenteerd. Als het festival blijft groeien, verhuist het evenement in 2017 naar het terrein bij de Breuly. Deze locatie biedt mogelijkheden om het programma flink uit te breiden. Het festival BuitenBlik is inmiddels een van de grotere evenementen in de Liemers.  

BuitenBlik ingrediënten  
Een laagdrempelig, eigenzinnig, intiem en niet alledaags festival voor jong en oud. Een mix van optredens op podia, knusse setting in tent of ideeëntheater of gewoon op het terrein.  Een ratatouille van buitenfilm (vrijdagavond), geweldige muziek, te gekke theateracts, leerzame workshops, superleuke kinderactiviteiten, weldadig voel-je-fijn-plein en een smaakfestival bij foodtrucks en barretjes. Bij BuitenBlik, waar ontmoeten, verwonderen en genieten voorop staan, is bijna alles mogelijk en niet veel is gek. Festivalbezoekers roemen de locatie, aankleding, sfeer en de veelzijdigheid van het festival. Vorig jaar hebben ruim 6000 mensen het ‘BuitenBlik gevoel’ mogen ervaren. Kom jij nu ook of zien we je weer? 

Een tipje van de sluier
Van opening op vrijdagavond tot sluiting op zondag kun je op het BuitenBlik Festival genieten van geweldige muziek en verrassende (straat)theaterartiesten.

Bands, duo’s, dj en orkest: uiteenlopende stijlen, verschillende samenstelling, zelfgeschreven, tribute of cover, akoestisch en elektrisch, intiem in de tent of rock op het podium. Met zoveel keus past bij iedere muziekliefhebber wel een optreden. Optredens van verschillende theaterartiesten: voor jong en oud, kleine en grotere acts, vermaak in de tent of in het ideeëntheater en op het terrein zelf. Op BuitenBlik is theater nooit ver weg. 

Op alle festivaldagen zijn er foodtrucks met elk hun eigen specialiteit, voor iedere smaakliefhebber is er keus. En uiteraard mag de bar en koffietent ook niet ontbreken. Zaterdag en zondag wordt het festivalprogramma uitgebreid met kinderactiviteiten, workshops en met het voel-je-fijn-plein. 

Zaterdag en zondag zijn echte festivaldagen voor het hele gezin. Met zoveel activiteiten en theater voor kinderen blijven de kids echt niet thuis. Dus kom gezellig met z’n allen naar BuitenBlik. 

Kortom: het weekend ná Hemelvaart is BuitenBlik Festival the Place to Be!