Op ontdekkingstocht in de Liemers

De Liemers, een unieke plek waar de grootste rivieren van Nederland samenstromen in een oneindig landschap van water, dijken, oeverwallen, komgronden, heuvels en bossen. Hier splitst de Rijn zich in meerdere rivieren en wordt heel Nederland sinds eeuwen van water voorzien.  

De Liemers is voor velen een nog onbekende plek, die, wanneer je haar eenmaal hebt ontdekt, eindeloos blijft verrassen en verbazen. Een plek die uitnodigt om verder te kijken. 

De Liemers moet je leren kennen. Je ontdekt haar niet vanzelf. Haar schoonheid ligt verborgen, in de schaduw van grotere, nu nog bekendere bestemmingen. Achter een snelweg en bedrijventerreinen, waar je op het eerste gezicht misschien zomaar voorbijrijdt. En niet alles is in een eerste oogopslag zichtbaar. Maar als je verder kijkt, dan zie je het: de Liemers is een plek vol verborgen parels. 

Deze parels rijgen zich aaneen al wandelend en fietsend in de natuur, met weidse vergezichten tot aan de horizon, je blik gericht op uiterwaarden of rivieren. En telkens als je denkt: nu ben ik er, kun je nóg verder kijken en kun je weer een nieuwe parel toevoegen. 

 

Natuurgebieden in de Liemers

Laat je meevoeren - Buiten de gebaande paden ontdek je de meest onbekende natuurgebieden van Nederland

De Gelderse Waard

Het rivierengebied tussen Rijn, IJssel en Oude IJssel wordt in Zevenaar ook wel 'de ward' genoemd. Daarmee wordt de Gelderse Waard bedoeld. Dit is het uiterwaardgebied tussen noordelijke en zuidelijke strangen van de Oude Rijn, of beter gezegd: de Oude-Rijnstrang en de Oude Rijn zelf.

Lees meer