Ontdek de Liemers te voet

Zodra je de Liemers in loopt, voel je de rust die het gebied te bieden heeft. Het uitgebreide wandelnetwerk brengt je langs oude rivierarmen, de gemalen en verdedigings- werken. Je wandelt door prachtige natuurgebieden met veel bijzondere vogels. Onderweg zie je vruchtbare akkers en tuin- bouwgebieden waar volop fruit en groente wordt verbouwd. Strijk er neer op een terras in de natuur of in een van de gezellige dorpen.

In de Liemers ligt een wandelnetwerk van wel 230 kilometer. Routes en keuzepunten brengen je op de mooiste plekken van het gebied. Je kunt starten vanaf maar liefst twaalf startpunten, mooi verdeeld over de hele regio. De wandelpaden zijn bewegwijzerd met uniforme routepalen en routeborden. Je kunt ter plekke je route bepalen maar ook vooraf met behulp van de wandelrouteplanner.

Buiten de gebaande paden

Zodra je de Liemers in loopt, voel je de rust. De schoonheid van de dijken en eindeloze rivierbeddingen. Kies je voor een wandelroute met pontjes en geniet je van het water terwijl je rustig naar de overkant kabbelt. Of heb je zin in een duik? Dan kies je voor een route met een zwemstop bij een van de recreatiegebieden.

Ga buiten de gebaande paden door de natuur, langs de molens of kerken, door het Gelders eiland of over het Duivenpad. Voor de liefhebbers van erfgoed zijn er de rode steenfabrieken met kloeke fabriekspijp, die prachtig wegvallen in het landschap. 

Wandel de mooiste routes

Liemerse Landloop

Wil je iets meer actie? Een keer per jaar wordt in de Liemers de Liemerse Landloop georganiseerd. Op zondag 9 juni 2024 wordt de Landloop al voor de 23e keer georganiseerd. Loop mee met de 5 of 10 kilometer. Kinderen tot en met 12 jaar kunnen ook meedoen, met routes van 500 tot 1000 meter. 

Meer informatie